Min Android-widget fungerar inte. Vad ska jag göra?

Kontrollera först att appen har installerats på din enhet (inte på ditt SD-kort). Om din widget ändå inte fungerar kan du försöka att ta bort den och sedan lägga till den på nytt. Om detta inte fungerar kan du säkerhetskopiera appens data och ta bort appen för att sedan ladda hem den på nytt. Så här gör du det på ett enkelt sätt:

* Viktigt: se till att du har appens senaste uppdatering, för att säkerställa att säkerhetsuppdateringen blir bra.

1. Gå till inställningar, data, backup. Skapa ett konto och aktivera det.

2. Säkerhetskopiera datan genom att trycka på “säkerhetskopieria”.

3. Gå till inställningar, data, återställ och dubbelkontrollera att appen verkligen har säkerhetskopierat datan.

4. Ta bort appen och ladda hem den på nytt.

5. Gå till inställningar, data, återställ och välj den säkerhetskopia som du precis har genomfört och tryck på “återställ”.

6. Lägg till din widget på nytt.